FeatureMusics artiesten

3 Point Landing

Eigenlijk een genre op zich, wordt de stijl van de band beschreven als alternatief, synthesizer rock, elektronische pop en indie grunge. In 2017 opgericht in Alkmaar door Dora van den Berg (zangeres, keytarist), Tim Commandeur (bassist) en Emiel Schumacher (drummer). Zodra het drietal elkaar had gevonden was het vuurwerk. Ze gooiden snel de gitaar aan de kant voor een keytar, waarmee ze een groots, meeslepend en 'synth'-gedreven eigen geluid creëerden. Twenty One Pilots, Imagine Dragons, Muse en Depeche Mode maar ook de filmische muziek van o.a. Hans Zimmer is een greep uit hun invloeden. 

Met een succesvolle VoordeKunst-campagne nam 3 Point Landing hun muziek op tussen
de lockdowns door. Dit album werd zelf geproduceerd met Ferry Dinkelaar en opgenomen in Wiserock Sound Studios. De albumtitel, afgeleid van het gelijknamige begrip "Shadow Work", staat voor het onderzoeken van onze donkere kant. In plaats van deze ‘shaduwen’ te onderdrukken wordt de diepste, soms lelijke, innerlijke wereld omarmd en geuit. Daarbinnen zijn de songs ieder een wereld op zichzelf, en behandelen diepgaande thema’s als sociale druk, innerlijke demonen, manipulatie, authenticiteit en zelfliefde. 

"Shadow Work" kan worden beluisterd als een donker sprookje. In een woud van duistere elektronica zoekt zangeres Dora van den Berg naar licht, dik begeleidt door de talenten Tim Commandeur en Emiel Schumacher. Als trio vermijden ze verraderlijke paden, houden ze monsters op afstand en bezweren ze geesten, waarbij ze duidelijke songstructuren combineren met experimentele elementen die uiteindelijk leiden naar de climax, waar licht en schaduw in harmonie kunnen bestaan.  


Lucas Nicholas

Lucas Nicholas, is een jonge, nuchtere singer-songwriter uit Opmeer, Noord-Holland. 

Zoals bij veel muzikanten speelde de muziek al jong een rol in zijn leven. Naast John Mayer, Ed Sheeran is zijn vader, een muzikant, tevens zijn grote inspiratiebron. 

Tijdens een lang verblijf in Australië op zoek naar het grote onbekende én zichzelf, viel het kwartje echt voor hem.

In de MI5 Studio in Hoorn werkt Nicholas met Jeroen Tenty en Eric Lensink (o.a. Beans & Fatback, Tim Knol) intussen aan zijn eerste album. Nicholas is ook de jongen die viraal ging met een hertaling van "Het Regent Zonnestralen"  Acda en de Munnik. Deze spontane aktie ("After Rainfall") leverde hem verrassend veel landelijke publiciteit op, maar de komende tijd zal toch echt worden gestoken in zijn eigen werk, want jij is niet alleen gezegend met een stem die je uit duizenden herkent, hij is ook een zeer getalenteerd songschrijver.

Laura van Kaam

I’ve said it all” van Laura van Kaam is een ontroerend nummer dat gaat over de moeilijkheden van een break-up. Ondanks de pogingen om te werken aan de relatie, is het duidelijk dat er niets meer te zeggen of te doen is. Ze besluit verder te gaan.  Ondanks dat de boodschap voor haar duidelijk lijkt, heeft ze het gevoel dat de persoon niet luistert en de ander niet kan loslaten. Het nummer vangt echt dat gevoel van afsluiting en het verdriet dat vaak komt kijken bij het beëindigen van een relatie. 

 

Noah-Jazz

De 25-jarige Noah-Jazz uit Haarlem is een 'creatieve krachtpatser'.
Al op jonge leeftijd maakte hij beeldende kunst en video en al snel besloot hij de roestige gitaar van zolder te halen om te spelen en zijn eigen composities te schrijven.
 
Geïnspireerd door de oude rebelse jeugd van de jaren 50, richtte hij al snel zijn eerste rock and roll band op. Met deze band zette hij zijn eerste stappen op het podium. Hij voelde zich snel op zijn gemak en al snel speelde hij meer dan vijftig shows in een jaar rond Haarlem en Amsterdam.
 
Hij sloot zich aan bij een regionale psychedelische rock/grunge band en verbreedde zijn horizon nog verder.
Ze speelden op verschillende grote podia (zoals het Patronaat, Maloe Melo en The Wolfhound).
Na een diepe, lange depressie besloot hij zijn geboorteplaats te verlaten en begon hij te reizen met weinig geld en zijn gitaar. Hij vertrok naar Venetië waar hij al snel in aanraking kwam met lokale straatmuzikanten. Deze groep vrije geesten leerde hem de kneepjes van het leven als straatmuzikant en met deze ervaring reisde Noah-Jazz een jaar lang als 'troubadour' door Zuid-Europa en Noord- Afrika.
 
Na een jaar besefte hij dat muziek het enige is dat hem in leven kan houden en besloot hij
terug te keren naar Nederland om serieus aan een muziekcarrière te beginnen. Toen hij echter terug was, worstelde hij opnieuw met zijn demonen, maar tegelijkertijd bleef hij zich ontwikkelen als muzikant, songwriter en zijn hernieuwde passie; productie.
 
In de afgelopen zes maanden heeft Noah-Jazz zich weer in een betere vorm kunnen vinden. Een nieuwe liefde voor de ‘traditionele klanken’ heeft hem geïnspireerd om nieuwe nummers op te nemen. Als onderdeel van zijn EP
“Cabin Fever” het eerste nummer “Nothing” is uitgebracht op 3 november.

Sam Saxton

Gitariste, zangeres Sam Saxton is al sinds haar twaalfde jaar actief met muziek bezig. Geboren in 1993 uit Amerikaans/Nederlandse ouders werd zij al jong beïnvloed door de Amerikaanse popmuziek uit de jaren '70. Ze was nog maar 15 jaar toen zij het HIT (interscolaire talentenjacht in de regio Kennemerland) won en stond later de eerste editie van het Haarlems Zangfestival. Ook deed ze mee aan NH Pop, speelde op het bevrijdingsfestival Haarlem en stond in Paradiso op het hoofdpodium in het zgn. singer-songwriter café. 

Om het zelf op een nog hoger niveau te kunnen uitvoeren zette zij haar tophockey carrière aan de kant en besloot zich, met muzikale-en levenspartner en gitarist Bas Kors, toe te leggen op het schrijven van eigen liedjes die zullen worden verzameld op het uit te komen debuutalbum dat voor een groot gedeelte in coronatijd werd opgenomen en afgemaakt m.m.v. Jeroen Tenty en Eric Lensink (o.a Tom Knol, Beans and Fatback). Zij zorgden ervoor dat de romantiek van de muziek uit de jaren ’70 terug te horen is in de autobiografisch getinte songs. 

Het album “Take A Ride” zal in 2023 verschijnen, maar zal worden voorafgegaan door meerdere tracks.

Trio bier

Terug zijn ze, het Amsterdamse Trio Bier. Ze overleefden een naamswijziging, een adempauze, een Griekse tournee en een pandemie. Ze speelden met z’n drieën, met z’n vieren, met z’n zessen, met z’n negenen en soms ook met een heel mannenkoor.


Historie van Trio Bier

In 1995 begonnen als straatorkest, groeide de band uit tot de cultklassieker tussen Nederlandstalige bands als The Scene en De Dijk. Thé Lau produceerde het eerste album en Telegraaf popjournalist en icoon Jip Golsteijn riep het album uit tot één van de beste van haar tijd.
In 2011 riepen de lezers van Het Parool Trio Biers bekendste nummer Amsterdam 'Oude Wolf tot Lijflied Van De Stad Amsterdam'. De band ontving de prijs uit handen van Trio Bier fan burgemeester Eberhard van der Laan en werd het lied in Carré uitgeroepen tot het nieuwe lijflied van Amsterdam.
Hoewel de band graag de provincie introk , werden de grootste successen toch in de hoofdstad gevierd, in o.a. Paradiso, Kleine Komedie, het Vondelpark. In de Nieuwe KHL en in De Melkweg organiseerde de band drie jaar lang 'Club Trio Bier' avonden. Waar ze het podium deelden met vers jong talent en oudere bevriende schrijvers, dichters en collega muzikanten.
Dat Trio Bier er nog steeds is, heeft alles te maken met het geloof in eigen kunnen, de alles verzengende liefde voor het eigen repertoire en de loyaliteit van de trouwe fans (en daar weer de kinderen van).
Trio Bier gaat nooit verloren. Dankzij Feature Music zijn alle albums van Trio Bier weer beschikbaar. Komt er een single uit, wordt er een voetballied opgenomen en ligt er een hele nieuwe stapel werk op de plank.
Trio Bier bestaat nu uit Roelf Ter Veld (bas/vocals), Koos Prins (sax, piano, vocals), Rini Dobbelaar (gitaar, accordeon, vocals) en Jan Eilander (lead vocals).  Maar dat kan overmorgen weer anders zijn.

Jasper Schalks

"Alles klinkt alsof ze nooit iets anders gespeeld hebben. Boven alles straalt vooral het plezier van het podium af. Je ziet het in de blikken, de grote glimlachen en de gelukzalig gesloten ogen hier en daar: deze mensen hadden nergens anders willen zijn." - 3voor12 Flevoland over een bandshow van Jasper Schalks in de Meester, Almere

Jasper Schalks (1994) is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit de Kop van Noord-Holland, maar tegenwoordig woonachtig in Amsterdam. Zijn muziek is het beste te omschrijven als americana in zijn puurste vorm, vergelijkbaar met de nummers op Neil Youngs' Harvest of Ryan Adams' Heartbreaker. Niet met de pretentie origineel of vernieuwend te zijn, wel om krachtige en mooie nummers te schrijven. Dit najaar brengen Jasper & band hun debuutalbum Stand This Storm uit, opgenomen in de Amsterdamse Electric Monkey Studios. 

 

"Met zijn diepe warme stem krijgt hij het weinige publiek in Simplon muisstil. Wanneer hij de aanwezigen bij gospelnummer Take Your Burden To The Lord vraagt mee te zingen lijkt dat in eerste instantie wat te veel gevraagd, maar Schalks krijgt uiteindelijk iedereen mee." - 3voor12 Groningen over Schalks' support van Folk Road Show in Simplon, Groningen

Cinnr_

cinnr_   ⸻⸻⸻⸻⸻⸻ Welcome to a world of delusions, Where you forgot what it means to be, Where we all lost touch of reality, Everything here has faded,
A world of in-betweens,
A world of rage and confusion.

cinnr_ was brought to life to give space to the heavy and paralysing emotions we all know too well but never speak about.


An attempt to translate the void held by a tainted heart through frequencies and lyrics, in the hope to let the outsiders know that they’re not alone,
in the hope that this music will bring life to the ones that claim to have given up, in the hope of some good fun within days of despair.


A weird concoction between, (post)Punk, Grunge, Hip-Hop & elements of Dnb the best way to describe this music is:
Extroverted music for depressed fucks.

⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸺

cinnr_ is the brainchild of artist, Noah-Jazz Litampha.
After over a decade of going through long stretches of deep depressions and strong suicidal tendencies the artist had to find an outlet to express these feelings & experiences.

His journey in music production started at the very start of 2020, throughout the lockdown he has been trying to perfect his craft as a producer while battling with his inner demons.

The result of the past 3 years of intense ups and downs have ben encapsulated within the upcoming album.

The artists hopes that by sharing the experiences he went through and putting his heart on the table, flaws and all, others that are going through similar aches can find some sort of comfort and solace within the music.

The majority of the songs have been written and recorded in these moments of deep despair.

After and within long nights of insomnia where the predominant thought was to take his own life.


“ I purposefully used the vocal takes where I was actually leaking tears onto the microphone instead of trying to redo it all to perfect it. Transmitting the emotion is more important to me than nailing a take and making it all pitch

perfect “


The upcoming album consists of 10 songs that express different shades of the artists mental instability. Some pretend to be happy and upbeat, not unlike how we often pretend to feel fine ourselves in our daily commutes.

3 Point Landing

Eigenlijk een genre op zich, wordt de stijl van de band beschreven als alternatief, synthesizer rock, elektronische pop en indie grunge. In 2017 opgericht in Alkmaar door Dora van den Berg (zangeres, keytarist), Tim Commandeur (bassist) en Emiel Schumacher (drummer). Zodra het drietal elkaar had gevonden was het vuurwerk. Ze gooiden snel de gitaar aan de kant voor een keytar, waarmee ze een groots, meeslepend en 'synth'-gedreven eigen geluid creëerden. Twenty One Pilots, Imagine Dragons, Muse en Depeche Mode maar ook de filmische muziek van o.a. Hans Zimmer is een greep uit hun invloeden. 

Met een succesvolle VoordeKunst-campagne nam 3 Point Landing hun muziek op tussen
de lockdowns door. Dit album werd zelf geproduceerd met Ferry Dinkelaar en opgenomen in Wiserock Sound Studios. De albumtitel, afgeleid van het gelijknamige begrip "Shadow Work", staat voor het onderzoeken van onze donkere kant. In plaats van deze ‘shaduwen’ te onderdrukken wordt de diepste, soms lelijke, innerlijke wereld omarmd en geuit. Daarbinnen zijn de songs ieder een wereld op zichzelf, en behandelen diepgaande thema’s als sociale druk, innerlijke demonen, manipulatie, authenticiteit en zelfliefde. 

"Shadow Work" kan worden beluisterd als een donker sprookje. In een woud van duistere elektronica zoekt zangeres Dora van den Berg naar licht, dik begeleidt door de talenten Tim Commandeur en Emiel Schumacher. Als trio vermijden ze verraderlijke paden, houden ze monsters op afstand en bezweren ze geesten, waarbij ze duidelijke songstructuren combineren met experimentele elementen die uiteindelijk leiden naar de climax, waar licht en schaduw in harmonie kunnen bestaan.